Wie ben ik?


 

Mijn naam is Lucienne de Hond ( ja echt!) en ik woon in Oostzaan samen met mijn 10-jarige dochter Chenoa .Wij zijn gek op dieren en hebben zelf twee honden en een kat. Wij hebben altijd honden uit het asiel of via herplaatsing door stichtingen en deze dieren zijn vaak op allerlei manieren getraumatiseerd. Ik heb me daardoor, over de jaren heen, behoorlijk verdiept in hondengedrag en hoe dit te verbeteren, en niets is leuker dan zo'n dier helemaal te zien opknappen en een gelukkig leven te bezorgen. Hierbij is het lopen in de roedel essentieel; door contact met soortgenoten leren ze gezond sociaal gedrag en ze krijgen voldoende beweging. Wij hebben altijd veel honden in de familie gehad, waarmee we zo vaak mogelijk samen liepen, en zo is het idee ontstaan om een uitlaatservice te beginnen. Ik heb dus van mijn hobby mijn werk kunnen maken!!! 

 

Werkwijze


Ik loop in kleine groepen van maximaal 10 honden, zodat iedere hond de begeleiding en aandacht krijgt die hij of zij nodig heeft en verdient. De honden lopen los zodat ze lekker kunnen rennen en spelen met een bal , tak of elkaar. Als de hond niet los kan, loopt hij/zij aan de lange lijn. Uiteraard zorg ik dat de gemoederen niet te hoog oplopen, om een leuke en ontspannen sfeer in de groep te behouden waarin elke hond zich prettig kan voelen. De ochtendgroep is voor puppy's, oudere honden en honden met een lichamelijke beperking. Met deze groep loop ik tussen de 45 en 60 minuten op een ontspannen, rustig tempo zodat iedereen het kan bijhouden. De middaggroep is voor gezonde, volwassen honden. Met deze groep loop ik 90 minuten op hoog tempo, waarbij er lekker gespeeld en gerend kan worden. We gaan altijd naar een leuk losloopgebied met voldoende ruimte en beschutting, waar ook zwemwater  voor de honden aanwezig is. De ophaalroute is zodanig gekozen dat de honden nooit te lang in de auto te hoeven te zitten.

 

honden rennen